29.12.2014 г., 9:29 ч.

Мисли на чаша узо 

  Поезия » Друга
478 0 0

Слушай! Слушай, моя Музо!

Няма тайна в чаша узо.

Но в живота има тайна

по земята ни омайна.

 

И където и да ръгнеш,

в който път и сам да тръгнеш,

винаги след теб ще тръгват

други в пътя да обръгват.

 

Всеки края заслужава -

друг му пътя продължава.

В туй е тайната голяма,

дето и в съня я няма.

 

Тъй животът е безкраен,

но и толкова нетраен...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??