От дълго време мисля за бюджета.
Измъчвам се със него цели дни!
Събраните от данъци каймета,
все някой трябва днес да раздели.
Аз мисля как, за всеки да намеря
парички от оскъдния бюджет.
За доктори, за гладни пенсионери,
и бизнеса (без никакъв късмет).
Но с пустите натрупани милиони
е трудно да огрея всеки дом.
Не стигат те - за семки и бонбони,
а камо ли за карнобатски ром.
Но все пак, аз реших от тази пица
на всекиго по нещо да раздам.
Ще пусна крайче в бедната паница,
а в моята ще сложа и салам!
Юри
Йовев
Септември
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Аз спазвам своя собствена диета
със шам фъстък и черни питиета!