2 мар. 2014 г., 15:11

Мистерия 

  Поэзия » Любовная
385 0 5

                        Сънувах сън и нещо ме тревожи –

                        в съня ми черна птица долетя,

                        в ръцете ми тя бяла роза сложи,

                        а после с грозен писък отлетя.

                        Уплаших се. Погледнах към небето,

                        след нея мрак се спускаше навред

                        и само розата искряща във ръцете ми

                        светлик даряваше ми нежно блед.

                        Прегърнах я. Поисках да се стопля,

                        ала внезапна болка тялото скова.

                        Извиках, а по нея капки топли

                        от моята кръв обагриха цвета.

                        Притиснах с длани раната в сърцето.

                        Болеше, ала нещо ме смути.

                        Погледнах розата, но там където

                        захвърлих я, сега стоеше ти...

 

                        Събудих се. Сърцето ми гореше,

                        обляна в сълзи в тъмното се взрях,

                        а там до мен с бял ореол блестеше

                        красива роза с алени петна...

© Биляна Битолска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??