11 мар. 2019 г., 00:56

Млад е войникът 

  Поэзия
480 1 1

Млад е войникът и снажен -

още на двайсет години,

вред по гори и паважи

страж е на род и родина.

 

Вечер е. Пейка. Звезди и

огънче светва, ту гасне.

Редом със нея седи и

все е местото й празно.

 

Нощна тревога! В покоя

свири внезапно тръбата.

Нейде в средата на строя

за подвиг приканва зората.

© Георги Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??