Млад е войникът и снажен -
още на двайсет години,
вред по гори и паважи
страж е на род и родина.
Вечер е. Пейка. Звезди и
огънче светва, ту гасне.
Редом със нея седи и
все е местото й празно.
Нощна тревога! В покоя
свири внезапно тръбата.
Нейде в средата на строя
за подвиг приканва зората.
© Георги Георгиев All rights reserved.