МЛАДА ЛЮБОВ
Тя не познава във нивата с думите плевела.
Още не знае какво е пожар или сеч.
Морз от светулки изпраща по тъмно и ревностно
пази гърба си от стара любов и от меч.
Младите чувства - лозички, сънували гроздето,
ранно, тръпчиво и жадно за слънчев обет.
Те просълзени се вдигат нагоре и молят се
буря да няма и вятър - яничар проклет.
Младата вяра - в небесните, в общите пътища -
непроверена, поела на сляпо, в тъма.
Плахост и сила във противоречие - всъщност,
страх първороден, страхът да осъмнеш сама.
© Мария Панайотова Все права защищены