2 авг. 2023 г., 11:18

Младост 

  Поэзия
114 0 0

Свети ли светло моята младост,

обляна в мечти безпризорни, или

потопена е в своята цялост,

във вече вечерни, невзрачни тъми.

 

От зара, живот сред омраза

и облечени в страх  бъднини,

на мене се падна тая проказа -

съдба като низ, низ от тъги.

 

Нов ден в безпокой пленен отминава,

изпълнен с въпроси без отговори.

Празна моята чаша остана -

чаша за вяра, любов, добрини.

 

Свети ли светло моята младост

обляна в мечти безпризорни, или

ограбена в своята цялост

по-скоро сбогом ми казва, уви.

© Б. Неугасимов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??