6 июл. 2024 г., 06:41

Младост 

  Поэзия » Любовная, Другая
116 0 1

Времето е спряло,

а до вчера - буен огън,

Само миг остана,

Танц последен,

След това - раздяла.

Знам,ще ме погледне,

ще се усмихне,

и погали,

озарена от лъчи последни, 

ще се обърне,

без да каже нито дума

и ще се стопи в безкрая.

 

Там оставам,на брега 

втренчен във далечината,

Вятър нежен, 

ще погали и посее

спомен сладък,

Ще опъне струна изтощена,

с жален стон сподавен,

ранена, тя - душата,

ще прошепне глухо - "скъпа моя".

И какво остава?

Трябва да я пусна!

Свободната и неукротима,

Дивата и неуморима,

Единствената сладост, 

скъпа и неповторима...

...моя...

...младост!

© Любомир Поповски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??