17 сент. 2019 г., 10:30

Много трудно 

  Поэзия » Другая
603 1 6

 

Много трудно разпервам крила,
аз не съм многолика и дръзка,
много често погрешна стрела
се забива във мен, но се пръска!

 

Имам силни и слаби страни,
нямам ангели да ме закрилят,
имам доста познати "добри"
и "приятели" с мене… да пият!

 

Не познавам добре честността,
даже никак - не ми и отива,
но на чуждо не слагам ръка,
просто взимам, когато ми взимат!

 

Не разбирам от празни слова,
само с поглед вината я виждам,
скривам всяка продажна сълза
и не спирам във мен да зазиждам!

 

Не полагам цветя и венци,
те - умрелите няма да видят,
просто гледам със тъжни очи
как в пръстта "всички дружно" се сбират!

 

Много трудно разпервам крила,
аз не съм многолика и дръзка,
но се питам, дали ще спася
в мен доброто, което се пръска!

 

© Анастасия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??