Моето нещо ще ме намери
без значение къде и с кого,
без значение дали съм силна, слаба, сива
без значение дали плача или съм ревнива
без значение дали съм на Марс или Меркурий
моето нещо ще ме намери – неминуемо.
В тъмен килер или скрита от себе си, зимна
ще ме намери – това е сигурно
Там, където две снежинки още покриват клепачите,
и снегът трие до бяло следи от предателство.
Моето нещо ще ме познае
ще ме събуди от кошмара, а аз ще зная
че в онзи живот и в другия, и в този
все него съм чакала и мечтала.
Да ме заобича, поне на финала!
© Наталия Божилова Все права защищены