20 февр. 2023 г., 19:13  

Мои сте, каквито и да сте 

  Поэзия » Философская
701 3 3

Мои сте, каквито и да сте,
слаби, криви, но с любов люляни.
Всеки стих в душата ми расте –
златен цвят в небесните поляни.

С колко сълзи горки ви полях?
Но дъгата беше ви таляна,
с който аз презряла скръб и страх,
сто звезди успявах да си хвана.

Светеха ми дълго – до зори,
люляк под лъчите им цъфтеше.
А не съм, не съм поет дори,
просто някой, дребничък и грешен.

И рисувах нощем светове,
по небето сребърни графити,
с лунен вятър, щом ме позове,
стигах до предели неоткрити.

И от всеки свой безсънен час,
чудо си извайвам – чисто, бяло.
Давам на авлиги своя глас,
а след края... почвам отначало...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??