25 июн. 2024 г., 10:26

Може би 

  Поэзия » Любовная
102 1 4

МИГОВЕ

 

Мигове изстрадани, болезнени мигове,

с белези нарязали душата ми крехка.

Мигове преодолени, мигове непреживени - 

кръст житейски от незатворени рани.

 

Усмирителна риза на непокорна душа?

С ласо да уловиш завинаги мига?

Ще изгориш - не протягай ръка!

Няма да минеш с глава през стена!

 

В клетка не можеш дух да държиш -

волна на крилете на вятъра ще отлети.

А може и някой ден да се завърна,

може би белезите ако загърбя.

 

Може би ти ще се усмихнеш,

аз може би ще те прегърна...

Дотогава да чакаш се научѝ.

Не се давѝ в пресъхнали сълзи!

© П Антонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??