Мойто гадже
Мойто мило гадже
с една усмивка ще размаже
цял купен мадами
с шарени пижами.
Всяка го желае,
опитва се да го омаее.
Но никой няма да го бара,
щом им вкарам два-три шамара.
Всяка жаба гьола си да знае,
всяка кучка по чуждо да не лае.
Мойто гадже само ако го пусна,
като шоколадова бисквитка ще го хруснат.
Май е крайно време вкъщи да го прибера.
И даже май във вериги ще го окова.
До мене близо ще седи,
да не вземе да му налети
някоя нахална кака
да го цуне в мрака,
че после ще яде тупалки
от белите ми остри сандалки.
Ало, всички вкъщи да се приберат,
че мойто гадже на разходка ще изведа.
А то ако иска да ме гушка,
ще трябва много да ме слушка.
Да не се заглежда в чуждите балкони,
да не иска от другите бонбони.
За него аз да съм единствен шоколад,
за него аз да бъда целия свят.
© Катерина Саватова Все права защищены