Изтъкан от мечти и копнежи,
затова аз мечтая за теб
с поглед право към луната,
в която виждаш отразен утрешния ден
и не само: към далечни супернови и мъглявини,
там, където за мен има само черни дупки
и мъртви звезди.
но стига до мен светлината,
отразена в теб, минаваща през теб, докато станеш
нематериален
лъч
плазма
ти самият - идея
пречупваш се в моя кух
стъклен затвор
разбивам го с кървав юмрук
не искам в сянката вече
не искам в калта
ако ще и отблясъците първи
на мечтаното утре
да изгорят очите ми слепи
с гърч и писък да стана на прах.
нищо!
За миг ще съм рамо до рамо със теб,
в борбата до теб,
достойна за теб,
но срещу теб - никога
никога в теб.
Все пак, какво би търсил
в моя тъмносин сумрак?
Няма приказка, в която
слънцето да слиза при Икар.