Поискай само… да ти скоча,
мен името ми е - Атлет!
Изпия ли - три черни скоча,
аз пак ще бъда пубертет,
и с теб ще станем на кълбета,
ще се окъпем с мусака,
ще ти сваля безброй небета
от най-далечната звезда!
Не искай само… да ти скоча,
мен името ми е - Поет!
Изпия ли - три черни скоча,
за теб ще стана Архимед,
със стих земята ще повдигна,
на стоп ще прекося океан,
и пак при тебе ще пристигна,
от обич… щото съм пиян!
Юри Йовев
Май 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены