18 янв. 2008 г., 10:55

Молитва 

  Поэзия » Другая
500 0 3
                   Господи, колко съм беден,

                    аз просто нямам нищо,

                    искам нещо да ти се помоля,

                    от тебе нещо да поискам.

                    Това, което всички търсят,

                    но никой няма,

                    в мизерията си като слепи просяци,

                    протегнали един към друг ръце

                     с напразната надежда,

                    че нещо другият ще им даде,

                   без да прогледат, че го няма в него.

                   Едничък Ти безкрай раздаваш

                   от себе си на всеки, който иска да получи

                  и никога не ще се свършиш,

                   защото Ти си вечен и безкраен, безвременен и безпространствен,

                   защото Ти си любовта,

                   от нея искам капчица поне,

                  когато съм готов, ще я получа.

                  Тогава тя в мене ще поникне

                  и ще разцъфне към света.

                  Тогава тя от мене ще избликне

                  и ще окъпе цялата земя.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ти облече в думи нещо, което отдавна чувствам. Благодаря!
  • Поздравления!Любовта е като синапено зърно,посадено от Бог и обгрижвано от хората...!Браво!
  • Поздравления!Харесаха ми думите:
    ...защото Ти си любовта,
    от нея искам капчица поне,
    когато съм готов,ще я получа.
    Да така е,когато искаме нещо
    и не го получаваме,то е може би,
    защото не сме достатъчно готови за да го получим.
    Успех и усмивки пожелавам!
Предложения
: ??:??