аз просто нямам нищо,
искам нещо да ти се помоля,
от тебе нещо да поискам.
Това, което всички търсят,
но никой няма,
в мизерията си като слепи просяци,
протегнали един към друг ръце
с напразната надежда,
че нещо другият ще им даде,
без да прогледат, че го няма в него.
Едничък Ти безкрай раздаваш
от себе си на всеки, който иска да получи
и никога не ще се свършиш,
защото Ти си вечен и безкраен, безвременен и безпространствен,
защото Ти си любовта,
от нея искам капчица поне,
когато съм готов, ще я получа.
Тогава тя в мене ще поникне
и ще разцъфне към света.
Тогава тя от мене ще избликне
и ще окъпе цялата земя.
© Георги All rights reserved.