Душата ми тръпне тревожно,
сърцето се вълнува, линей,
като тръстика разлюляна,
Велики Боже, сили ми влей.
Дай ми, моля те, сили и вяра
да укрепя духа си смутен,
към спасителния бряг води ме,
да надмогна живот угнетен.
Надежда само в тебе питая,
единствен ти - Бог и съдия,
душата ми нека нежно погали
твоята невидима ръка.
Възкръсват отново копнежи
за живот красив и обновен,
да се разсеят мъглите тъмни,
обвили живота в мрачен ден.
© Мадлен Все права защищены