29.06.2009 г., 13:28 ч.

Молитва 

  Поезия » Философска
1115 0 24

 

Душата ми тръпне тревожно,

сърцето се вълнува, линей,

като тръстика разлюляна,

Велики Боже, сили ми влей.

 

Дай ми, моля те, сили и вяра

да укрепя духа си смутен,

към спасителния бряг води ме,

да надмогна живот угнетен.

 

Надежда  само в тебе питая,

единствен ти - Бог и съдия,

душата ми нека нежно погали

твоята невидима ръка.

 

Възкръсват отново копнежи

за живот красив и обновен,

да се разсеят мъглите тъмни,

обвили живота в мрачен ден.

© Мадлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??