2 дек. 2013 г., 08:28

Молитва... 

  Поэзия » Философская
500 0 3

 

     Молитва...

      (ретро)           

 

Аз целият съм огън и желание,

а ти си медовина ненапита...

Ти цялата си страст, очарование,

а аз съм жажда... Жажда без засита...

 

Аз целият съм днес опиянение,

а ти си буйна като младо вино...

О, ти си днес внезапно откровение

на цвят напъпил- дръзко и невинно...

 

Аз целият съм нега и томление,

а ти си плод така красив и сочен...

Останал съм без дъх от изумление

пред твоят Грях: вълшебно-непорочен!..

 

Аз целият съм диво нетърпение,

а ти си неразпалена жарава...

Ти- смътно, неочаквано копнение,

а аз- безумство в сладката забрава...

 

Аз целият молитва съм пред Бдение

за празник свят!...Душата ми се моли...

А в своето чаровно неведение

напрегнато-тревожна си...Защо ли?..

 

Аз целият сега съм възхищение

от свежестта, с която ме облъхваш...

А ти очи притворила в смущение

със своя мисъл някаква въздъхваш...

 

Аз целият съм тръпен от вълнение

пред чудото, което ме очаква,

но спирам в миг пред твоето съмнение

и чувам как душата ти изплаква

 

А може би това да е мечтание,

или надежда в теб- неосъзната?...

Дали за туй подплашено дихание-

о боже мой, не съм пък аз вината?...

 

...Аз целият съм светло откровение,

разбираш ли как силно те желая:

със мъжка страст с върховно напрежение,

но стискайки очи- ти чакаш края...

 

Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??