14 мар. 2021 г., 23:41

Молитва 

  Поэзия » Свободный стих
871 1 4

 

„Излъжи,

измисли ми някаква смърт,

ако животът ми бъде безразличен“

            Стефан Цанев

 

Усмивката си аз ако заключа,

ръка на падналия, ако не подам

и почна да редя страхливи думи,

ако в беда приятеля оставя сам,

то,

     смърт,

             при мене

                          ти  ела веднага!

Ако не видя красотата

              във падналите есенни листа,

край цъфналото цвете,

ако премина равнодушна,

ако езика на звездите сменя с езика на парите.

то,

     смърт,

             при мене

                          ти  ела веднага!

И не твърдя, че съм безгрешна,.

Нанасям и понасям удари..

Безкрайно страдам.

И може толкоз много да загубя,

че в миг живота да намразя,

Но докато вярвам

                в приятелството

                                в красотата

                                                във любовта,

                                                                и в добротата

не  бързай,

                смърт,

                                към мене!

© Надежда Тодорова - НадиКа Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »

20 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??