11 сент. 2022 г., 09:10

Молитва 

  Поэзия
194 0 5

 

Когато

светът те притиска...

Kогато в морето от хора,

потъваш...

и глътката въздух е мъка,

а душата ти казва,

че сам си...

Неразбран,

нежелан,

необичан,

ненужен...

Когато, небето е ниско,

а звездите на стъпка...

Преди да закрачиш към тях

си спомни...

У дома,

на прозореца, зад пердето,

някой те чака...

На часовника

равномерните стъпки

нервно,

отмерва и

тревожно стрелките следи,

а молитвата му -

от сърцето написана

към тебе лети...

Valentina N.V. Mitova

28/11/2021

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??