Молитва и свещ
Поех отново по пътя на храма на Бога
и прекръствам се пред пътната врата.
Отварям вратата и да се сдържа не мога,
правя кръст с ръка и му благодаря.
Поглеждам към стената пълна с икони,
на светци и на светици почитани от нас.
Прекръствам се пред тях и благодаря
и пожелавам си здраве и късмет в този час.
И паля свещ от свещеника, свещ моя,
пред иконата която сбъдвала е мечти
Един запалил свещ за здраве, любовна мечта,
друг да има челяд и за хорска доброта!
И аз запалих свещ и изрекох молитва една,
за здраве и късмет на мен и моите деца.
Да бъдем здрави и продължим своите дела
с божията помощ да дарявам своите слова!
© Валентин Миленов Все права защищены