21.08.2022 г., 9:14 ч.

Молитва и свещ 

  Поезия » Философска, Гражданска
219 0 2

                                Молитва и свещ

 

 

 

Поех отново по пътя на храма на Бога

и прекръствам се пред пътната врата.

Отварям вратата и да се сдържа не мога,

правя кръст с ръка и му благодаря.

 

Поглеждам към стената пълна с икони,

на светци и на светици почитани от нас.

Прекръствам се пред тях и благодаря

и пожелавам си здраве и късмет в този час.

 

И паля свещ от свещеника, свещ моя,

пред иконата която сбъдвала е мечти 

Един запалил свещ за здраве, любовна мечта,

друг да има челяд и за хорска доброта!

 

И аз запалих свещ и изрекох молитва една,

за здраве  и късмет на мен и моите деца.

Да бъдем здрави и продължим своите дела

с божията помощ да дарявам своите слова!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??