23 июл. 2011 г., 07:51

Молитвата на една котка 

  Поэзия
356 0 0

За моя господар...

Не ме вземай, за да ме направиш роб,
 защото аз обичам свободата.
 Не се опитвай да отгатнеш моята тайна,

защото в мен Бог е вложил тайната си.
Не ме принудително гали,
 защото в мен има скромност.
 Не ме унижавай,
 защото в мен има дух на гордост.
 Не ме бий, аз съм малък,

създаден съм за нежност и Бог ще те накаже.

Не ме оставяй,
 защото за мен любовта е лоялност.
 Любовта си ми давай и аз ще те обичам,
 защото си ми дал твоята любов и приятелството си...

 

© Радослав Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??