Моля те, превърни ме в огледало!
Глупаво и нямо!
За да не отвръщам, за да не се защитавам.
Моля те , нека ме превърнеш в почва!
Студена и суха!
Каквото поникне, изцяло да бъде във черно и бяло.
Моля те, да ме превърнеш в махало!
Счупено и вяло!
За да не ме уважават, за да ме притежават.
Моля те последно, превърни ме в рима!
Бездарна и гола!
Да ме подминат, смачкат и захвърлят на пода.
© Пенка Ламбева Все права защищены