Jul 21, 2023, 7:17 AM

Моля 

  Poetry » Phylosophy
213 0 1

Моля те, превърни ме в огледало!

Глупаво и нямо!

За да не отвръщам, за да не се защитавам.

 

Моля те , нека ме превърнеш в почва!

Студена и суха!

Каквото поникне, изцяло да бъде във черно и бяло.

 

Моля те, да ме превърнеш в махало!

Счупено и вяло!

За да не ме уважават, за да ме притежават.

 

Моля те последно, превърни ме в рима!

Бездарна и гола!

Да ме подминат, смачкат и захвърлят на пода.

© Пенка Ламбева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ламбева, интересен стих. Според мен за последно е молба да те превърне във вятър, който да разпилее праха от всичко, в което си била превърната. Така ще започнеш отново и на чисто.
Random works
: ??:??