21 июл. 2017 г., 12:31

Мома на хорото се хвана да играе 

  Поэзия » Другая
560 0 1

Мома на хорото се хвана да играе,
с крака лекокрили, нестъпващи земята,
лети в танца, сърце ѝ не трае,
коса ѝ във въздуха красиво се мята.

 

Стъпките ѝ поезия по дансинга пишат,
ръцете ѝ въздуха галят
гърдите ѝ с нежен трепет дишат,
очите ѝ огньове палят.

 

Лицето ѝ от музиката озарено,
живее всяка нота, в танца гори,
тялото ѝ от Бога надарено,
танцува с мимика и жест дори.

 

Така танцува, сякаш утре ще умре,
сякаш всичко от себе си раздава,
дори и гравитацията не може да я спре,
душата ѝ в танца запечатана остава.

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Утре, на събора - ей, тази мома ще се развихри! Нищо не вижда, никой не чува, просто танцува.
Предложения
: ??:??