26 мар. 2017 г., 17:16

Момчетата 

  Поэзия » Любовная
412 2 2

                            "Момчета,запазете своите момичета!"

                                         Ивайло Терзийски

 

Ако ги нямаше насън момчетата,

наяве кой ли щяхме да обичаме?

Ще бъде орисията проклета –

единствено на Господ ще се вричаме...

 

Ще бъдем все весталки с ризи ленени,

калугерки, прибулени във черно.

Момчетата орлите ни са денем

и ветрове в небето ни вечерно.

 

И още са ни извора и болката,

създадени от Бога – да ни грабват.

Момчетата мъже са толкоз, колкото

жените с обичта си ги направят.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??