"Момчета,запазете своите момичета!"
Ивайло Терзийски
Ако ги нямаше насън момчетата,
наяве кой ли щяхме да обичаме?
Ще бъде орисията проклета –
единствено на Господ ще се вричаме...
Ще бъдем все весталки с ризи ленени,
калугерки, прибулени във черно.
Момчетата орлите ни са денем
и ветрове в небето ни вечерно.
И още са ни извора и болката,
създадени от Бога – да ни грабват.
Момчетата мъже са толкоз, колкото
жените с обичта си ги направят.
© Нина Чилиянска Всички права запазени