29 июл. 2017 г., 22:51

Момиче извън времето 

  Поэзия » Любовная, Пейзажная, Философская, Оды и поэмы
961 0 0

Тя е дъщеря на бъдещи мистерии;

обикаля светове, умове и галерии.

Живее в дворци от минали времена,

на мъртви империи и скъсани знамена.

 

В днешния ден се губи сред шума и хаоса,

сред въображението на тълпата в пълна пауза.

Губи искрата в душата си в тази плаха сивота,

плаче за минало и бъдеще в утробата на нощта.

 

Рисува картини, които и тя не разбира,

без за страхотен талант да претендира.

Плаче за сивия океан от изгубени души,

скрили се от себе си в еднообразни дни.

 

Живее наистина извън нашето време,

свободна от действителността бреме.

Пътува из приказни светове безчет –

тя е детето, което е на вечността поет.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??