16 сент. 2008 г., 00:23

***(момичето със сини коси) 

  Поэзия
697 0 15

 

като въздишка
се отронва от сърцето му
издига се нагоре и нагоре
протяга изумрудените си очи
през хоризонта
пенливи бисерни коси
разплисква
и нечуто расте и расте
извива снагата си синя
подмамена от слънчев лъч
и водена от влюбени делфини
се втурва към брега
където
стъпките по пясъка
тихо
ще целуне с дъх солен
миг преди да се отдръпне
и да изчезне... 

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??