Морето безкрайно, синьо, дълбоко,
синева докосва вълните високи.
Танцува морето с прекрасни извивки
и нежно поставя на лицето усмивки.
Необуздано, свободно и бурно,
истории събрало в себе си чудни,
за капитани, моряци и морски сирени,
приказки страшни от морето родени.
Пеят се песни за тебе море,
думи облякани в синьо преливат,
мелодии нежни и звънки гласове,
от нечия арфа блажено извират.
В сърцето на всеки следи ти оставяш,
спомени светли дълбоко заравяш,
с дъх притаен и чувство неспирно,
морето ни дърпа към себе си силно.
© Пролетина Андреева Все права защищены