23.07.2023 г., 17:47 ч.

Море 

  Поезия » Друга
268 0 0

Морето безкрайно, синьо, дълбоко,

синева докосва вълните високи.

Танцува морето с прекрасни извивки

и нежно поставя на лицето усмивки.

 

Необуздано, свободно и бурно,

истории събрало в себе си чудни,

за капитани, моряци и морски сирени,

приказки страшни от морето родени.

 

Пеят се песни за тебе море,

думи облякани в синьо преливат,

мелодии нежни и звънки гласове,

от нечия арфа блажено извират.

 

В сърцето на всеки следи ти оставяш, 

спомени светли дълбоко заравяш,

с дъх притаен и чувство неспирно,

морето ни дърпа към себе си силно.

© Пролетина Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??