8 апр. 2018 г., 17:40

Море од радости 

  Поэзия » Любовная
309 1 3

Еднаш неделно

пливам во море од радости

во костим од зелени треви

сеам камчиња на дното

се извивам во бранови од среќа

ја земам улогата на сирена

пливам далеку пред другите

о, море мое полно со радости

те молам не пресушувај.

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??