8.04.2018 г., 17:40 ч.

Море од радости 

  Поезия » Любовна
308 1 3

Еднаш неделно

пливам во море од радости

во костим од зелени треви

сеам камчиња на дното

се извивам во бранови од среќа

ја земам улогата на сирена

пливам далеку пред другите

о, море мое полно со радости

те молам не пресушувај.

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??