29 окт. 2014 г., 23:14

Море от сенки 

  Поэзия
344 0 1

 

                         Море от сенки

 

Синьо-плаващо ми беше на душата

в онзи ден, над бездната надвесен.

Крачещ по следите на луната

вечерта премина в плен унесен.

А когато утринта пристъпи вяло

с шепа пръст и щипка сол в ръката,

на гърдата с татуиран лебед,

със венец от рози около бедрото дясно...

Аз усетих в мен копнеж изконен

да се свра във пазвата на тихо,

в пазвата от плюш обилен,

на морето в пазвата от бледи сенки-гнили.

И се скрих от онзи поглед вял, но злобен, 

на зората нежно-бясна, разтопена.

Стига ми да съм далеч от всичко.

Стига ми да съм далеч от смисъл ясен.

 

 

© Николай Братанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??