12 июн. 2019 г., 19:08

Моретата, небетата, тиретата 

  Поэзия » Другая
325 1 1

Ще пиша ли история с това,
че кървавите мои кулоари
събраха хора в пролетни нивя,
където не цъфтяха минзухари?

Кого ли не завари вечерта
по хилядите гари на планетата?
Човеците, поели към града –
и техните терзания в купетата.

Кафетата, въздишките и дланите…
Моретата, бленувани в очите ни…
Тиретата, оставени за раните…
Небетата, стопили се в сълзите ни.

Ще пиша ли история с това,
че само на теория обичаш?
Нощта ме опозна и ме разбра,
а ти си все сама, и ме отричаш…

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Какво означава да обичаш на теория, а на практика?
Предложения
: ??:??