Морето е огромна синя риба
побрала слънчевия блясък
в люспите си,
огледални сфери,
с плясъци по вълнолома,
каменните кейове
разпенват перките ѝ,
върху пясъка
сребристи пукащи мехурчета
струяща синя нежност.
Раздвижва се лениво
морето, поривисто
изплува, гмурва се
в подмолите на въздуха,
оголен въздухът виси над пръските,
студеният му повей заискрява
пробягва по вълната,
нажежен до бяло пламък –
острия ѝ профил,
загребва шепа пясък
и притаява в дълбините си покоя.
© Boyana Все права защищены