6 февр. 2022 г., 13:51

Морето 

  Поэзия
172 0 0

 

 

       Родена съм и живея до морето

       но повече обичам планината

       и все към нея теглят ме краката.

       Морето е красиво,

       водата му – игрива,

       но ти недей се заблуждава,

       то само взема и не дава.

       Примамва те със слънце, пясък

       и заслепява те със блясък,

       но тръгнеш ли от него да излизаш

       разбираш – до кръста само трябва да влизаш.

       Придърпва те, не ще да пуска,

       във плен си,ще ли се спасиш

       или във него ще заспиш?

       Морето е сила голяма –

       не го ли познаваш – спасение няма.

      То хитро е много и ласки раздава,

       умее наивните да приласкава,

       страхува се само от тези,които

       стоят все във края на това корито.

       Много песни за него са се изпели,

       много стихове – бреговете залели,

       но елате със мен сега,разберете

       и добре погледнете го от бреговете.

       Не всичко, което е красиво

       ни оставя живо.

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??