14 авг. 2007 г., 09:43

Морски сън 

  Поэзия
900 1 22


Вълните омагьосани заспиват,
погалени от мидени прибои.
Сиренозвучни, нимфите се скриват
в крайпътие на приказни герои.


Орфеегласен плясък ги надпява,
опънал нежно тънколира пяна.
Златисторунен, месецът изгрява,
надянал морска, бляскава премяна.


Нощта митична корабно отплува
със луннозвездна аргосова песен.
Утихнало, морето досънува
язонов поход, приливно донесен.

14.08.2007 г.
Дарина Дечева


© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??