23 мая 2012 г., 12:50

Моя земя 

  Поэзия » Другая
428 0 2

Моя земя

 

Щастлива съм, че на тази земя съм се родила.

Обичам слънцето горещо,

обичам равните поляни,

обичам небето синьо!

 

Обичам хляба сладък на земята,

родил се от златно жито.

Обичам пътищата стари,

където срещам хората, добри чудаци.

 

Родила съм се на тази земя и съм щастлива.

Слънцето ме дари със сила.

Вятърът с мене ходи,

като река бълбукаща и няма.

 

Земята наедряла виждам,

като житна топла пита.

По полята волна тичам,

главата си с венец закичвам.

 

А вечер уморена лягам,

побирам чувства и наслади.

С поглед устремен пак гледам

тази земя, в която съм се аз родила!

 

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • уважавам мнението на редактора,за мен то е от значение.
  • няма да е лошо да има малко повече поетика в думите, иначе са просто думи, не казващи нищо.
Предложения
: ??:??