22 нояб. 2024 г., 12:40

Моят дом 

  Поэзия » Гражданская
47 1 3

Към днешна дата над 600 села са заличени

от лицето на България.

В много селища има цели улици с пустеещи и падащи къщи.

И всичко това, без война, без чума..

 

 

Последният камък,

последният зид.

После, вътре, пламне ли

пламък, ще изгрее и 

божият лик.

Това е домът ми,

тук е родът ми.

Тук аз живея, копнея,

и мечтите постигам.

На живота суров

игриво намигам.

Това е моята крепост!

Последният зид...

Ще бъде нелепо,

ако аз го предам.

А вие искате за пари да го дам?

Тук е корена на

моя род.

Този дом граден е 

със кръв и със пот!

Затуй,

Забравете!

И офертата знаете къде

да заврете?!

Това е домът ми.

Последния зид, 

който слънцето огрява

над високия рид.

 

© Живко Делчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??