22 янв. 2013 г., 09:29

Моят филм 

  Поэзия
1067 1 26

Това е моят филм, недейте ми го режисира,

във него, ако искам, ще играя и дърво,

ще бъда лебед, който истински умира,

ще съм безкрайно дръзко огнено кълбо.

 

И дама пика, поискам ли, ще изиграя,

лежерно - като в покер без пари,

но мизата, когато преброим накрая,

залогът ми на някого ще загорчи!

 

А мога и в река да се превърна -

ленива, тъжна, тръпнеща за дъжд,

додето пълнолуние не ме обгърне

и запокити в бързея на влюбен мъж!

 

Нима във ролята на блудница оплюта

ще ме корите, че съм влязла ей така,

по-лесно е сърненце малко от кошута

да вземат, отколкото от мен страстта!

 

Дали умея кралски шут да имитирам?

Във джоба ми, наред с кристално колие,

си нося шапка със звънци. Умирам

да се държа като разглезено хлапе!

 

Така че, в моя филм каквато си поискам,

такава роля ще си пресъздам сама!

Кралица, дрипла... ще поема риска

да вляза в образа на моята съдба!

 

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??