11 мар. 2010 г., 13:54

Моята кукла 

  Поэзия » Для детей
5259 0 9

          Моята кукла

 

Имам кукла голяма,

може да казва „мама“,

нейните сини очички

светят като звездички.

 

На малкото ù личице

се е вирнало чипо носле,

бузките ù весели, засмени

са две ягодки червени.

 

В русата къдрава косица

на моята кукла Росица

се гиздят панделки бели,

направени на две кордели.

 

Небесно-синьото сукманче

има пъстро-писано коланче

На вратлето за другарче -

шарено, мънистено герданче.

 

Красивата ми кукла любима

моята силна обич има.
Ах, колко съм доволна,

щастлива, радостна и волна.

 

                             Мадрид, 2009г.

 

 

© Божидарка Божинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??