На колко си години,
щом попитат ме,
не знам и аз какво да отговоря.
Че възрастта не се измерва
със годините,
а на Душата
с младостта и старостта.
Какво завършил си,
след туй ако попитат ме,
не зная пак какво да отговоря.
Че със завършването
учен се не става.
Животът ако ли не те научи
и ако нямаш нещо вътре в себе си,
какво, че еди-що си си завършил?
Богат ли си,
ако накрая питат ме,
не знам отново как да отговоря.
Богатството не се измерва
със парите.
Богат човек е и с умения, и с време...
Какво, че някой е богат с пари,
щом нищ е Духом?
И тъй нататък
за каквото питат ме,
не зная все какво да отговарям.
Не зная
прав ли съм, или греша,
ала измервам всичко с моя мярка,
не с общоприетата.
И тази мярка е
ЧОВЕШКАТА ДУША!
© Борко Бърборко Все права защищены