24 апр. 2019 г., 08:53  

Моята сватба пунктуационно 

  Поэзия » Юмористическая
425 7 7

На връзка за мнозина с ВЪПРОСИТЕЛНА,
с параф във гражданското турих ТОЧКА.
С една категорична УДИВИТЕЛНА
неверниците поздравих с отсрочка.

 

А пък кумът ни - весел многознайко,

от името на  всичките  ни гости,
събра със скромна ЗАПЕТАЙКА,
във сложно изречение две прости.

 

С картички със мисли и  цитати,
поставени изрядно във КАВИЧКИ,
отправихме към гости и познати
сърдечни пожелания, към всички.


Очаквани събития наскоро
предхождахме от ДВОЕТОЧИЕ,
за разсъдителните, трезви хора,
завършихме със МНОГОТОЧИЕ.

И скромните ТИРЕТА не забравих,
макар че искам да съм много кратък.
При даровете точно ги поставих:
"На дядо – риза" и така нататък...

И СКОБИТЕ - като безмълвни стражи,
използвах - кръгли, ъглести и прави,
едни отделят, други пък заграждат,
но всяка със задачите се справи.

А закъде без ТОЧКА С ЗАПЕТАЯ?
На мисълта ни често е финала!
И да изреждам ли така до края?
До тука, вярвам, всички са разбрали.

Е, туй е сватбата ми пунктуационно,
която като филолог представих.
За жалост картата гаранционна
на булката във радостта забравих!...

 

 

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Наде, Стойчо, Мариана, Веси, Мария, Гавраиле и Силвия, благодаря!...
  • Много оригинално стихотворение си написал, Роби! Поздравления!
  • Роби,гаранционната карта няма да ти трябва.Сервизът за обслужване фалира.
  • Нямам думи! Неповторим си, Роби! Носиш радостни усмивки и наслада с творчеството си!
  • Необичайно (и както вече беше отбелязано - оригинално) вплитане на всички препинателни знаци в една .... сватба Уникален си, Роби!
  • Оригинално!😅
  • Ти нейната, тя твоята. Въобще, гаранция - Франция...Благодаря за усмивката, Роби.
Предложения
: ??:??