На връзка за мнозина с ВЪПРОСИТЕЛНА,
с параф във гражданското турих ТОЧКА.
С една категорична УДИВИТЕЛНА
неверниците поздравих с отсрочка.
А пък кумът ни - весел многознайко,
от името на всичките ни гости,
събра със скромна ЗАПЕТАЙКА,
във сложно изречение две прости.
С картички със мисли и цитати,
поставени изрядно във КАВИЧКИ,
отправихме към гости и познати
сърдечни пожелания, към всички.
Очаквани събития наскоро
предхождахме от ДВОЕТОЧИЕ,
за разсъдителните, трезви хора,
завършихме със МНОГОТОЧИЕ.
И скромните ТИРЕТА не забравих,
макар че искам да съм много кратък.
При даровете точно ги поставих:
"На дядо – риза" и така нататък...
И СКОБИТЕ - като безмълвни стражи,
използвах - кръгли, ъглести и прави,
едни отделят, други пък заграждат,
но всяка със задачите се справи.
А закъде без ТОЧКА С ЗАПЕТАЯ?
На мисълта ни често е финала!
И да изреждам ли така до края?
До тука, вярвам, всички са разбрали.
Е, туй е сватбата ми пунктуационно,
която като филолог представих.
За жалост картата гаранционна
на булката във радостта забравих!...
© Роберт Всички права запазени