27 дек. 2018 г., 23:04  

Моята зима 

  Поэзия » Свободный стих, Другая
752 1 5

Моята зима е бяла!

Моята зима е тиха.

 

Покривите с белите калпаци -

уморени старци на късна седянка.

Пушат с лулите си - комини, мълчат

потънали в спомени.

 

Черниците до тротоара са облечени

целите в бяло, като за сватба.

Наредени чакат младоженците...

 

А улиците... улиците са реки.

Пълноводни, разлети, бели...

Тук-там по тях плуват

самотни лодки – хора,

които бързат към свойте домове –

топли пристанища...

 

Бялата тишина може да се чуе.

Помълчете за малко...

Заслушайте се!

Ето... Вече я чувате!

Слушайте! Слушайте!

 

© Хари Спасов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Зимата през моя поглед »

18 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??