Душата ми - незнайна птица,
сълзата ми - дъжд от ясното небе!
Сърцето как потупва тихо,
а всъщност вика, удря - бясно, силно!
Идва полъх някъде от далечината,
полъхът на самотата!
Силен вятър го донесе,
всичко в мене той разтресе!
Облаци задават се от небесата,
черни, мрачни са зловещи!
Слънчев лъч опитва се да го прободе,
белег да остави в небесното сърце!
Ще дойде слънчев ден, аз зная,
но скоро ли ще е това, не знам!
Душата ми на път далечен полетя,
сърцето спря да вика - то се умълча!
Големи крачки напред аз правя,
но нещо връщаме назад!
Това е спомен, който искам, но не мога да забравя,
и така останах в този "Мрачен свят".
© Станислава Коритарева Все права защищены